Kan man byta fönster året om i Sundsvall?

Många av oss tror att ett fönsterbyte på vintern är en dålig idé, men det stämmer inte. Sanningen är den att det går lika bra att byta fönster under alla säsonger, även vintern. Vanligtvis tas inte alla fönster bort samtidigt, istället går vi från ett rum till ett annat när vi byter dina fönster. Dessutom byts ett fönster i taget så öppningen står enbart utan fönster i några minuter. Allting handlar om god planering och kunniga hantverkare. Några av fördelarna med vinterfönsterbyte är:

  • Gott om tid att planera solskydds- och myggnätslösningar inför sommaren
  • Ägna sommarsemestern åt andra projekt eller ren semester

Går det till att byta fönster året om i Sundsvall?

Om det är nödvändigt att byta ut flera fönster i huset mitt i vintern så är det viktigt att komma ihåg en sak, kylan blir inte långvarig. Professionella hantverkare arbetar alltid med ett rum i taget och stänger noga alla dörrar för att isolera den tillfälliga kylan. När vi tar bort det gamla fönstret har vi det nya precis bredvid för att det ska stå öppet så lite som möjligt. Så här ser processen ut från början till slut:

  • Kontakta oss för mer information om fönsterbyte på vintern i Sundsvall
  • Vi gör mätningar och ger dig en offert
  • Vi beställer måttanpassade fönster
  • Fönstren monteras under cirka 1–3 dagar

Fördelar med fönsterbyte på vintern

Det är oftast på vintern du märker att dina fönster inte är täta och då behöver du inte vänta med ett byte till våren. Många gånger är det enklare att byta fönster under vintern då luften är torrare och luftfuktigheten lägre. Du kommer dessutom få ett behagligare inomhusklimat direkt med nya, täta fönster, vilket även kan spara in på din elförbrukning. Dessutom slipper du insekter som kan komma in om du väljer att byta fönster under sommaren, vilket alltid är bra.

Så byter Fönsterbyte Sundvall fönster under vintern

När Fönsterbyte Sundsvall byter fönster under vintern ser vi till att ha god framförhållning och alltid ligga steget före. Det gör vi för att undvika att släppa in för mycket kyla i huset. Vi byter som sagt ett fönster i taget och bär alltid in det nya fönstret först. Sedan tar vi bort lister och smygar innan vi börjar ta bort isolering och karmar. Det gör att det går fort och det bara står öppet under några minuter. Dessutom stänger vi alla dörrar till rummet.

Anlita oss för ditt fönsterbyte Sundsvall

Ifall du vill byta fönster under vinter såväl som sommar kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär. Vi kommer kontakta dig så fort som möjligt oavsett om du enbart har frågor eller vill planera ett fönsterbyte. Vi står gärna till din tjänst och vi kan byta fönster året om. Alla våra hantverkare är erfarna och har den utbildning som krävs för att kunna göra ett professionellt fönsterbyte oavsett säsong. Tveka inte att kontakta oss vid frågor och prisförfrågan.