Vi har PVC-fönster för ditt fönsterbyte i Sundsvall

PVC har snabbt kommit att bli ett av våra mest använda byggmaterial i Sverige. Vill du veta varför? Här går vi igenom PVC egentligen är och vilka fördelarna är med PVC-fönster för dig som går i tankarna att byta fönster i Sundsvall.

PVC-fönster har blivit ett alltmer vanligt alternativ till andra fönstertyper i Sverige, mycket på grund av alla praktiska fördelar. Du har förmodligen hört talas om PVC-fönster, men har du koll på fördelarna med materialet? Vi går igenom vad PVC-fönster egentligen är och förklarar varför det är ett bra alternativ för dig som funderar på fönsterbyte i Sundsvall
 

Vad är egentligen PVC?

PVC står för polyvinylklorid och är ett icke levande material, vilket innebär att det inte påverkas av fukt, luft, rost eller liknande. Detta kan jämföras med trä, som i högsta grad påverkas av väder och vind. Trä tenderar därför att expandera eller krympa beroende på omständigheterna runtomkring, vilket leder till ett ökat underhållsbehov. När man använder sig av PVC till exempelvis fönster slipper man detta. 
 
PVC består av en blandning av koksalt och mineralolja och har en mängd olika användningsområden. Tack vare sina egenskaper har PVC blivit ett av våra mest använda byggmaterial i Sverige. 
 

Fördelarna med PVC-fönster

Fler och fler inser de stora fördelarna med PVC-fönster. Men vilka är egentligen fördelarna? Här berättar vi om några av de vanligaste anledningarna till att många väljer PVC-fönster när det är dags för fönsterbyte i Sundsvall.
 

  • Hög kvalitet som lämpar sig för vårt nordiska klimat

PVC-fönster lämpar sig mycket bra för vårt varierande svenska klimat eftersom materialet står emot allt från salta vindar till kyla, fukt, röta, rost och solbestrålning. Visste du till exempel att merparten av de rör som grävs ner i marken i Sverige är gjorda av nermald PVC - just på grund av dess egenskaper? Detta säger en hel del om materialets tålighet!
 
PVC-fönster är alltså praktiskt sett underhållsfria, till skillnad från till exempel träfönster där det som bekant krävs en hel del underhåll för att behålla kvalitet och funktion. När du väljer PVC-fönster får du alltså ett fönster av hög kvalitet att förlita dig på långt in i framtiden. 
 

  • De är miljövänliga

PVC-fönster är miljövänligt val av flera skäl. Dels på grund av att du inte kommer behöva byta ut dina fönster på mycket lång tid, och dels eftersom PVC är ett återvinningsbart material. När någonting bestående av PVC är förbrukat maler man enkelt ner det och gör nya produkter av resterna. Alla former av PVC-material är dessutom fritt från tungmetaller och nanopartiklar och är dessutom helt emissionsfritt.

  • Ett ekonomiskt val

PVC-fönster är inte bara skonsamma för miljön – de är även skonsamma för din plånbok. PVC-fönster är ofta betydligt billigare än andra alternativ såsom traditionella träfönster. 

Vi hjälper dig med ditt fönsterbyte i Sundsvall

Går du i tankarna på att byta fönster i Sundsvall? Vi hjälper dig! Våra skickliga medarbetare har lång erfarenhet av fönsterbyte och ser till att du får rätt fönster anpassat efter din fastighet och dina behov. Vi utför alla typer av arbeten inom fönsterbyte i Sundsvall med omnejd. När du lämnar ditt fönsterbyte i våra händer kan du känna dig säker på att du får ett professionellt utfört arbete enligt konstens alla regler. Vi arbetar enbart med produkter av högsta kvalitet och ser alltid till att göra en slutbesiktning av fönsterbytet tillsammans med dig - för att du ska känna dig trygg med att du får det resultat du är ute efter.
 

 Utnyttja ROT-avdraget när du gör ditt fönsterbyte i Sundsvall

När du som privatperson anlitar oss har du rätt att använda dig av ROT-avdraget. Detta innebär att du får dra av 30 procent av arbetskostnaden för ditt fönsterbyte. Du som kund ansöker inte själv om ROT-avdraget, utan vi ser till att rätt del av arbetskostnaden dras av på fakturan till dig. Du kan läsa mer om ROT-avdrag på skatteverkets hemsida.

Funderar du på att byta fönster i Sundsvall? Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om fördelarna med PVC-fönster!