Krävs bygglov vid fönsterbyte i Sundsvall?

När man står inför ett byggprojekt som handlar om fönsterbyte kan det vara svårt att veta vad som gäller angående bygglov. I regel behövs inget bygglov för enklare fönsterbyten och det gäller även i Sundsvall. Det finns dock vissa saker att ha i åtanke när man avviker från enklare byten av fönster. Anlitar du vårt fönsterföretag i Sundsvall för ett fönsterbyte kan du vara trygg i att vi håller koll på regler och kravsättning åt dig.

Vilka regler finns för bygglov vid fönsterbyte i Sundsvall?

Om du bara planerar att byta ut dina befintliga fönster till en nyare variant krävs inget bygglov. Detsamma gäller om du ämnar genomföra en fönsterrenovering. I båda fallen gäller dock att fönstren ska se likadana ut eller i princip likadana ut som de tidigare. Om du ska förändra utseendet på huset med fönstren krävs dock bygglov. Det kan handla om att fönstren har annan storlek eller form än tidigare och därmed påverkas fasadens utseende. Detsamma gäller om du ska sätta in nya fönster - det vill säga monterar fönster där de inte tidigare funnits.

Anlita Grönborgs Bygg för ditt Fönsterbyte i Sundsvall

Vi hjälper er gärna med fönsterbyte. Anlita oss för ditt fönsterbyte i Sundsvall – vi har koll på de regler som gäller. Vi kan även hjälpa dig att fylla i bygglovsansökan i de fall det behövs. Det kan vara svårare att få bygglov för äldre hus och särskilda regler kan gälla hus som har ett kulturhistoriskt värde - då är reglerna ofta hårdare. Våra yrkesskickliga fönsterproffs har dock genomfört ett flertal fönsterbyten för K-märkta hus i Sundsvall, så med oss är det inga som helst problem. Det kan också anses vara svårare ju större huset är eftersom det ger större påverkan på omgivningen rent estetiskt.

Hur går det till vid ett fönsterbyte i Sundsvall?

Om du vill söka bygglov för att byta fönster på egen hand, är det kommunen du ska vända dig till. Du skickar in en ansökan till byggnadsnämnden. Ansökan ska innehålla planritning, en fasadritning på hur det är tänkt att se ut och en situationsplan.

Oavsett om du behöver bygglov vid fönsterbyte eller inte hjälper vi dig gärna med hela projektet

Välkommen att kontakta experterna på Grönborgs Bygg för ditt fönsterbyte i Sundsvall. Vi hjälper dig med platsbesök, rådgivning och kostnadsfri offert på plats. Du kan läsa mer om oss och vår process här: Om oss